Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ και ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ανανεώνουν τη συνεργασία τους


Σε ανανέωση και επέκταση της συνεργασίας τους προχωρούν ο Εκπαιδευτικός  Όμιλος ΞΥΝΗ με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ,  για την νέα ακαδημαϊκή χρονιά 2012-2013.
H συνεργασία ανάμεσα στον Όμιλο ΞΥΝΗ και τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2011 από την Θεσσαλονίκη, με κοινές δράσεις οικολογικού, εκπαιδευτικού και εθελοντικού προσανατολισμού.

Τώρα η συνεργασία αυτή επεκτείνεται και στην Αθήνα. Οι σπουδαστές από τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ της Αθήνας, του Πειραιά και της Γλυφάδας καθώς και από το Mediterranean College, θα έχουν την ευκαιρία να υποστηρίξουν τις δράσεις του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, και να αναπτύξουν αντίστοιχη εθελοντική δράση, στην Αττική.


Η συνεργασία ανάμεσα στον Ε.Ο.ΞΥΝΗ και τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ αναλυτικά περιλαμβάνει  την από κοινού  διοργάνωση εκδηλώσεων σεμιναριακού τύπου με αντικείμενο τον εθελοντισμό και την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση,  την διοργάνωση εκδηλώσεων με εικαστικό χαρακτήρα και θέμα την αρκούδα και την άγρια φύση, καθώς και διαδραστικές εκδηλώσεις για παιδιά. Επίσης οι σπουδαστές των ΙΕΚ ΞΥΝΗ και του Mediterranean College μπορούν να απασχοληθούν στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ στο πλαίσιο της πρακτικής τους άσκησης.

Κατά την προηγούμενη σπουδαστική περίοδο οι σπoυδαστές του Ε.Ο. ΞΥΝΗ Μακεδονίας συμμετείχαν σε πολλές δράσεις του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ. Μεταξύ άλλων διοργάνωσαν Party στην REMVI με στόχο την οικονομική ενίσχυση του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, οι σπουδαστές Εικονοληψίας ανέλαβαν την παραγωγή του video για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Τα άγρια ζώα μπήκαν σε 36 τάξεις”, και οι σπουδαστές Παιδαγωγικών συμμετείχαν στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στα Notos Galleries.

Ακόμη ο πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ κ. Σοφοκλής Ξυνής, βράβευσε τον ιδρυτή του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, για την κοινωνική και εθελοντική του δράση, σε μεγάλη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.

 www.iek-xini.edu.gr  -  fb:www.facebook.com/iekxini