Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

ΧΑΜΟΓΕΛΑ ,ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΛΑΜΠΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΩΝ ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΑΜΕΑ «ΑΓ. ΣΥΜΕΩΝ» ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ


Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Ξυνή στα πλαίσια της φιλοσοφίας  κοινωνικής ευθύνης   που είναι συνυφασμένη με την μακρόχρονη πορεία του όλα αυτά τα χρόνια ,στηρίζει και συμμετέχει σε δράσεις που σκοπό έχουν την αλληλεγγύη και προσφορά. 

Οι σπουδάστριες του τμήματος ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΩΝ ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΠΕΙΡΑΙΑ επισκέφθηκαν το Κέντρο Διημέρευσης –Ημερήσιας Φροντίδας για ΑΜΕΑ «Αγ. Συμεών» Σαλαμίνας ΝΠΙΔ. Το κέντρο λειτουργεί καθημερινά και προσφέρει
φυσιοθεραπεία, εργοθεραπεία , μουσική, σωματική αγωγή κ.α .Επίσης συμμετέχει σε κατασκηνωτικό πρόγραμμα , παρελάσεις, χορωδιακά φεστιβάλ.

Η κα Αναστασία Τσουράλη ,κοινωνική λειτουργός και υπεύθυνη λειτουργίας του κέντρου με τους εξαιρετικούς συνεργάτες της  που πλαισιώνουν όλη αυτή την προσπάθεια με φροντίδα και αγάπη , μας φιλοξένησαν και μας ξενάγησαν στο χώρο.

Οι σπουδάστριες μας και οι αξιαγάπητοι μαθητές δημιούργησαν πασχαλινές κάρτες και κατασκευές , τραγούδησαν , διασκέδασαν και στο τέλος της επίσκεψης  οι μαθητές  δέχθηκαν  με πολύ χαρά τις όμορφες λαμπάδες που είχαν φτιάξει οι σπουδάστριες του Παιδαγωγικού τμήματος ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΠΕΙΡΑΙΑ καθώς και τα γλυκά που τους μοίρασαν. Έδειξαν την αγάπη τους προσφέροντας με τη σειρά τους κάρτες με ευχές και γλυκά χαμόγελα! 

Για όλους εμάς τα χαμόγελα αυτά , είναι η πιο μεγάλη , η πιο σημαντική επιβράβευση της προσφοράς και στήριξης που παρέχουμε.