Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Ιατρικό Συνέδριο με θέμα «Η Αθλητιατρική Στην Πράξη»



Ιατρικό Συνέδριο με θέμα «Η Αθλητιατρική Στην Πράξη»
O Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ και πιο συγκεκριμένα το ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΠΕΙΡΑΙΑ διοργανώνει Ιατρικό Συνέδριο με θέμα «Η Αθλητιατρική Στην Πράξη»την Τετάρτη 16 Μαΐου 2012 και ώρα 18:00 στην αίθουσα Apollon Ballroom του Piraeus Theoxenia Hotel (Καραολή Δημητρίου 23 & Φίλωνος Πειραιάς).
Η Αθλητιατρική είναι απαραίτητη για την περιφρούρηση της υγείας των αθλητών και την πρόοδο γενικά του αθλητισμού σε κάθε χώρα.
Χρειάστηκαν να περάσουν πάρα πολλά χρόνια για να κατανοηθεί απ' τους ιθύνοντες η ιδέα πως οι αθλητές δεν ευθύνονται απόλυτα για τους τραυματισμούς τους και πως έχουν το δικαίωμα να τους προσφέρεται ιατρική περίθαλψη όταν τραυματίζονται ή αρρωσταίνουν.
Βέβαια για πολλά χρόνια η παροχή ιατρικών υπηρεσιών στους αθλητές ήταν υποτυπώδης και συμβολική. Αργότερα η συστηματικοποίηση και η γενίκευση της κοινωνικής μέριμνας επέβαλε τη θέσπιση ειδικών νόμων που καθιστούν πλέον τους αθλητικούς συλλόγους υπεύθυνους για την υγεία και την ακεραιότητα των αθλητών που αγωνίζονται και προπονούνται.

Με αυτά και άλλα πολλά γύρω από την Αθλητιατρική και τις εφαρμογές της καταπιάνεται το Ιατρικό Συνέδριο που διοργανώνεται στις 16 Μαΐου στον Πειραιά, το οποίο δίνει την ευκαιρία σε ανθρώπους που ενδιαφέρονται για θέματα Υγείας και Αθλητισμού να ενημερωθούν εντελώς δωρεάν από τους ειδικούς.
Το συνέδριο ξεκινά με την ομιλία του συντονιστή του, κου Χρήστου Γώγου, Nευροχειρουργό, Αθλητίατρος και Διευθυντή ΕΣΥ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ που θα μας περιηγήσει σε μια "Iστορική Αναδρομή της Αθλητιατρικής"παρουσιάζοντας τις λεπτομέρειες και τα σημεία αναφοράς της ειδικότητας από την αρχή της σύστασής της ως σήμερα.
Στη συνέχεια, ακολουθούν διακεκριμένοι ομιλητές όπως:
  1. Ο κος Ξενοφών Ρούσσης, Ορθοπεδικός Χειρουργός - Ειδικός Αθλητίατρος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου BOLOGNA και Πρόεδρος της Αθλητιατρικής Εταιρείας με την παρουσίασή του για τις «Kακώσεις Γόνατος»
  2. Ο κος Λάζαρος Βοϊδονικόλας Διδάκτωρ Νευροχειρουργός ο οποίος θα παρουσιάσει τις «Κρανιοεγκεφαλικές Κακώσεις»
  3. Ο κος Αντώνης Λεμονής Γενικός Ιατρός, Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Αθλητιατρικής Εταιρείας Athledia και Mέλος Υγειονομικής Επιτροπής ΕΠΣ Αθηνών ο οποίος μιλά για την «Καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση»
  4. Ο κος Νικόλας Μπρόλιας, Φυσικοθεραπευτής παίρνει τη σκυτάλη και μπαίνει σε πιο πρακτικά ζητήματα με θέμα «Φυσικοθεραπευτική προσέγγιση σε κακώσεις γόνατος»
  5. Η κα Μαρία Αρβανίτη, Νοσηλεύτρια ΤΕ, MSc παρουσιάζει την «Νοσηλευτική Φροντίδα Κρανιοεγκεφαλικών Κακώσεων»
Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Ξυνή συμβάλει ενεργά στον τομέα Υγείας σε συστηματική βάση καθώς δεν σταματά ποτέ να παραμένει ενημερωμένος με όλες τις Ιατρικές Εξελίξεις και φροντίζει να παρέχει στους σπουδαστές του αλλά και στην εκπαίδευση συνολικά, σύγχρονες θεματολογίες συζήτησης και ενημέρωσης, διοργανώνει Ιατρικά Συνέδρια, συναντήσεις και ημερίδες και συνεργάζεται με μεγάλους οργανισμούς στον Τομέα της Υγείας για να έχει τα ποιοτικότερα αποτελέσματα.
Η εκδήλωση αυτή λαμβάνει χώρα στα πλαίσια του Xinis Education Festival, του μεγαλύτερου εκπαιδευτικού φεστιβάλ που έγινε ποτέ σε Ελλάδα και Ευρώπη και φιλοξενεί συνολικά πάνω από 140 δωρεάν σεμινάρια σε όλους του τομείς Εκπαίδευσης
Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα: 210- 5279500/ 2310-552406, ή επισκεφτείτε το sitewww.edufestival.gr και τη σελίδα μας στο facebook
«ΠΕΣ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» γιατί... «ΟΤΑΝ ΘΕΣ, ΦΤΑΝΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ»!
ιεκ, δημοσια ιεκ, ιεκ δημοσια, iekxini, iek xini, iek-xini, ιεκ θεσσαλονικης, ιδιωτικα ιεκ, δημοσιο ιεκ, iel, iek peiraia, σχολες κομμωτικης, ιεκ αθηνας, ιδιωτικα ιεκ θεσσαλονικης, ιεκ ξυνη, ιεκ θεσσαλονικης, δημοσια ιεκ θεσσαλονικης, ιεκ οαεδ, ιεκ πατρας, ιεκ ειδικοντητες, σπουδες, spoudes, ιεκ κομμωτικης, ιεκ πληροφορικης, ιεκ φυσικοθεραπειας, ιεκ μηχανολογιας, ιεκ λογιστικης, ιεκ μαγειρικης, ιεκ σεφ, iek sef