Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012

Τα πάντα γύρω από το Πλαστικό Χρήμα και τη διαχείρισή του από το ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΠΕΙΡΑΙΑ


Τα πάντα γύρω από το Πλαστικό Χρήμα και τη διαχείρισή του από το ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΠΕΙΡΑΙΑ
Στο πλαίσιο του XINIS EDUCATION FESTIVAL 2012, το ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΠΕΙΡΑΙΑ διοργάνωσε διάλεξη με θέμα «Διαχείριση Πλαστικού Χρήματος» στο κεντρικό κτίριο της οδού Φίλωνος στον 8ο όροφο, την Τετάρτη 16 Μαΐου 2012, στον Πειραιά.
Ο εισηγητής του συγκεκριμένου σεμιναρίου, ο κος Γιώργος Βιδάλης, Τμηματάρχης στο Υπουργείο Οικονομικών, ξεκίνησε και παρουσίασε ένα θέμα που προβληματίζει ιδιαίτερα όλους μας, είτε σε επιχειρησιακό είτε σε καθημερινό επίπεδο.
Η έλλειψη ρευστότητας που έχει πλέον μπει στη ζωή μας για τα καλά μας οδηγεί αναγκαστικά στη χρήση του πλαστικού χρήματος και στην σωστή – ή όχι – διαχείρισή του.

Το σεμινάριο ξεκίνησε με μια γενική αναφορά στο Χρήμα και τη σημασία του στην Οικονομία και στην Κοινωνία γενικότερα. Στη συνέχεια, έγινε ανάλυση των κατηγοριών του Χρήματος και σε ποια από αυτές εντάσσεται το Πλαστικό Χρήμα. Ακολούθησε αναλυτική αναφορά της κατηγορίας Υποκατάστατα του Χρήματος, η οποία βοήθησε τον εισηγητή να αγγίξει τον πυρήνα της θεματολογίας μας που ήταν η εξειδικευμένη και αναλυτική πλέον παρουσίαση του Πλαστικού Χρήματος.
Ολοκληρώνοντας με τις κατηγορίες καρτών και τους πιθανούς τρόπους διαχείρισής τους, ο κος Βιδάλης στάθηκε στα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της χρήσης του πλαστικού χρήματος.
Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις οι οποίες κράτησαν αρκετή ώρα και ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες καθώς απλώθηκαν και σε γενικότερα θέματα τραπεζικών προϊόντων.

Image Gallery

  • Click to open image!
  •  
ιεκ, δημοσια ιεκ, ιεκ δημοσια, iekxini, iek xini, iek-xini, ιεκ θεσσαλονικης, ιδιωτικα ιεκ, δημοσιο ιεκ, iel, iek peiraia, σχολες κομμωτικης, ιεκ αθηνας, ιδιωτικα ιεκ θεσσαλονικης, ιεκ ξυνη, ιεκ θεσσαλονικης, δημοσια ιεκ θεσσαλονικης, ιεκ οαεδ, ιεκ πατρας, ιεκ ειδικοντητες, σπουδες, spoudes, ιεκ κομμωτικης, ιεκ πληροφορικης, ιεκ φυσικοθεραπειας, ιεκ μηχανολογιας, ιεκ λογιστικης, ιεκ μαγειρικης, ιεκ σεφ, iek sef