Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2012

Γιατί Οι Νέοι Μπορούν! - Έκθεση Σπουδαστών του ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΠΕΙΡΑΙΑ στο Olympico

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Ξυνή, και πιο συγκεκριμένα το ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΠΕΙΡΑΙΑ, παρουσιάζει και φέτος τα έργα των σπουδαστών του μέσα από μια εντυπωσιακή εκδήλωση που θα λάβει χώρα την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012 και ώρα 18:00 στον πολυχώρο Olympico στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, στο πλαίσιο των ημερών «Don't miss» του XINIS EDUCATION FESTIVAL 2012, του μεγαλύτερου εκπαιδευτικού φεστιβάλ σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Στην έκθεση, οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΠΕΙΡΑΙΑ θα παρουσιάσουν τις επιστήμες και τις τέχνες με τις οποίες καταπιάνονται όλο το χρόνο, αλλά κυρίως, μέσα από τα έργα τους, περνάνε το ηχηρό μήνυμα ότι... Οι Νέοι ΜΠΟΡΟΥΝ!
Μπορούν να πάνε ενάντια στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα των καιρών, με δημιουργία και αισιοδοξία.
Μπορούν να σβήσουν την ασχήμια των εποχών, μέσα από τις τέχνες της Ομορφιάς.
Μπορούν να απαντήσουν στα μισόλογα μεγάλων δηλώσεων, με τα επιχειρήματα και τις προτάσεις τους που προκύπτουν από την άρτια γνώση της επιστήμης τους.
Κυρίως όμως, μπορούν να πιστέψουν, να ελπίσουν σε ένα καλύτερο αύριο και να μας δείξουν τον τρόπο να το κάνουμε κι εμείς, μια εποχή που το χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ!
Θεατρικά Δρώμενα από τα τμήματα των Παιδαγωγικών Σπουδών, Επίδειξη Ομορφιάς, Πασαρέλα Μόδας και Face & Body Painting από τον τομέα Ομορφιάς, ομιλίες σε θέματα Εφαρμοσμένων Τεχνών, δωρεάν μετρήσεις σε θέματα Υγείας, πρωτοποριακές μέθοδοι και παρουσιάσεις σε θέματα Διοίκησης και Ναυτιλιακών, Φοροτεχνικές Λύσεις από τα τμήματα Λογιστικής, επίδειξη ασκήσεων Αυτοάμυνας από τα Στελέχη Υπηρεσιών Ασφαλείας και φαντασμαγορικό ψηφιακό show από τον τομέα Πληροφορικής, θα σας περιμένουν από τις 18:30 το απόγευμα, μέχρι και το βράδυ της Τετάρτης που θα ξεκινήσει τραγούδι και χορός, γιατί το ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΠΕΙΡΑΙΑ έχει ταλέντο και σε αυτό!
Ξεχωριστή στιγμή αναφοράς στο 2ωρο αυτό πρόγραμμα εκδηλώσεων, οι ειδικές βραβεύσεις:
  • Ο σπουδαστής στον τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΠΕΙΡΑΙΑ, Γιάννης Πετρίδης, γιατί κατέλαβε με το βίντεο που δημιούργησε την 3η θέση σε διαγωνισμό που προκήρυξε η Γραμματεία Διυπουργικής Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων τον Απρίλιο του 2011 με θέμα «Ασφάλεια στο δρόμο - ασφάλεια στη ζωή».
  • Ο ιστορικός του Πειραιά κ. Ιωάννης Ε. Χατζημανωλάκης, σε αναγνώριση της συνεχούς συμβολής και παρουσίας του στον Πειραϊκό Πνευματικό Χώρο τα τελευταία πενήντα χρόνια
  • Ο γνωστός, και εκ Πειραιά ορμώμενος, εικαστικός & ζωγράφος Εμμανουήλ Μαντάς για το σύνολο του καλλιτεχνικού του έργου
  • Η Wista Hellas για τη συνολική συμβολή της στην ανάδειξη της ελληνικής ναυτιλίας και στην αναγνώρισή της ως έναν από τους βασικότερους πυλώνες της ελληνικής οικονομίας. Το βραβείο για την εταιρεία θα παραλάβει η πρόεδρός της, κα Ρέα Μητροπούλου
  • Η κ. Βασιλική Δανέλλη – Μυλωνά, πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» για τη συνολική προσφορά της στην υποστήριξη και προώθηση δραστηριοτήτων, σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, τη μελέτη, έρευνα, ενημέρωση και εκπαίδευση, στοχεύοντας κατ' εξοχήν στην πρόληψη και μείωση των τροχαίων ατυχημάτων
Σε μια ζοφερή κοινωνική περίοδο, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Ξυνή πρωτοστατεί και αποδεικνύει για άλλη μια φορά έμπρακτα πως τίθεται στην υπηρεσία της εκπαίδευσης και στο πλευρό των νέων, που πραγματικά ΜΠΟΡΟΥΝ να μας δείξουν το δρόμο προς ένα καλύτερο κόσμο.
ιεκ, δημοσια ιεκ, ιεκ δημοσια, iekxini, iek xini, iek-xini, ιεκ θεσσαλονικης, ιδιωτικα ιεκ, δημοσιο ιεκ, iel, iek peiraia, σχολες κομμωτικης, ιεκ αθηνας, ιδιωτικα ιεκ θεσσαλονικης, ιεκ ξυνη, ιεκ θεσσαλονικης, δημοσια ιεκ θεσσαλονικης, ιεκ οαεδ, ιεκ πατρας, ιεκ ειδικοντητες, σπουδες, spoudes, ιεκ κομμωτικης, ιεκ πληροφορικης, ιεκ φυσικοθεραπειας, ιεκ μηχανολογιας, ιεκ λογιστικης, ιεκ μαγειρικης, ιεκ σεφ, iek sef