Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013

Βράβευση Γυναικών από τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ


Τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ βράβευσαν την κοινωνική ευαισθησία και το «επιχειρείν» στο πρόσωπο σημαντικών γυναικών.

Σημαντικές γυναικείες προσωπικότητες που έχουν διαπρέψει στον επαγγελματικό στίβο και διακρίνονται για την αυτοθυσία, την κοινωνική τους ευαισθησία και προσφορά, αλλά και για το πνεύμα του «επιχειρείν», βράβευσε το ΙΕΚ ΞΥΝΗ Πειραιά, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας. 
Στην εκδήλωση -η οποία πραγματοποιήθηκε στο αίθριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πειραιά, με
στόχο να αφυπνίσει την κοινή γνώμη για τον ενεργό και σημαίνοντα ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η γυναίκα σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής- ήταν διάχυτο το κλίμα συγκίνησης, καθώς τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ βράβευσαν τις:

1. Μάντα Παπαδάκου, πρόεδρο W.I.N HELLAS (μη κυβερνητική οργάνωση που δραστηριοποιείται στον τομέα της πρόληψης και αντιμετώπισης της βίας κατά των γυναικών) 
2. Eλένη Δρυ, πρόεδρο Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Πειραιά
3. Μαρία Τσαγκάρη, εθελόντρια Μητρόπολης Πειραιά
4. Κωνσταντίνα Καλαφάτη, επιχειρηματία 
5. Σταματίνα Μάρκου, δημοσιογράφο  

«Αυτό το βραβείο, το αφιερώνω στις εκατοντάδες εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού, που καθημερινά αφιερώνουν την ψυχή τους για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας. Αν ήταν δυνατό, αυτό το βραβείο θα ήθελα να το κόψω σε πολλά μικρά κομματάκια, να τους το χαρίσω και εγώ να κρατήσω ένα “ψίχουλο”», δήλωσε η κ. Ελένη Δρυ, πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Πειραιά, και η κ. Μάντα Παπαδάκου, πρόεδρος της W.I.N HELLAS (μη κυβερνητική οργάνωση που καταπολεμά τη βία που ασκείται στις γυναίκες), τόνισε: «Τα σημάδια της βίας εμφανίζονται σε μια σχέση από νωρίς, αλλά δεν θέλουμε να τα αναγνωρίσουμε και πάντα καλύπτονται πίσω από το προσωπείο της αγάπης. Όμως, η αληθινή αγάπη δεν πονά».  
Την επισήμανση ότι δεν υπάρχει διαχωρισμός ανάμεσα στη γυναικεία και ανδρική επιχειρηματικότητα έκανε, εξάλλου, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, η επιχειρηματίας κ. Κωνσταντίνα Καλαφάτη, ενώ η δημοσιογράφος κ. Σταματίνα Μάρκου υπογράμμισε, αναφερόμενη στη δυσχερή οικονομική συγκυρία: «η κρίση γεννά την ευκαιρία, ιδιαίτερα για ανθρώπους ταλαντούχους,  με κέφι και ενέργεια. Όλοι μαζί,  μπορούμε να τα καταφέρουμε, στηρίζοντας ο ένας τον άλλο!».
  
*Την εκδήλωση προλόγισε η κ. Μαργαρίτα Ζωγράφου, ψυχολόγος- τομεάρχης Παιδαγωγικών ΙΕΚ ΞΥΝΗ Πειραιά


INFO
Πειραιάς: Φίλωνος 39, τηλέφωνο 210 4120313