Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

«Rethink Athens»… από τους σπουδαστές Διακόσμησης του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Πειραιά!


Τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση επισκέφτηκαν οι σπουδαστές του τμήματος Διακοσμητικής του τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Πειραιά, την Τρίτη 5 Μαρτίου 2013.

Στην έκθεση, παρουσιάστηκαν  οι αρχιτεκτονικές προτάσεις για το concept «RETHINK ATHENS : Ξανασκέψου την Αθήνα», που αφορούν στην ανάπλαση του κέντρου της πρωτεύουσας, από την Ομόνοια μέχρι το Αρχαιολογικό Μουσείο. Ένα φιλόδοξο σχέδιο, με στόχο να καταστήσει το κέντρο ένα ξεχωριστό σημείο συνάντησης για όλους τους κατοίκους, σε επίπεδο τόσο επαγγελματικής, όσο και ψυχαγωγικής δραστηριότητας.

Οι σπουδαστές ART & DESIGN των ΙΕΚ ΞΥΝΗ είχαν την ευκαιρία να μελετήσουν το concept του «RETHINK ATHENS», ενώ παράλληλα αντάλλαξαν απόψεις με τους καθηγητές τους, κ. Έφη Χαραλαμπίδη και κ. Αθανάσιο Παππά, αναφορικά με τις διακοσμητικές προτάσεις των διαγωνιζόμενων εταιρειών.

Η εν λόγω επίσκεψη αποτέλεσε «σταθμό» –στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος της ειδικότητας της Διακοσμητικής- τόσο από πλευράς αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος, όσο και πρακτικής κατάρτισης, καθώς έδωσε τη δυνατότητα στους σπουδαστές των ΙΕΚ ΞΥΝΗ που συμμετείχαν, να αναπτύξουν την κριτική τους ικανότητα και να εξασκήσουν τις θεωρητικές γνώσεις που έχουν αποκομίσει από τη φοίτησή τους στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΞΥΝΗ.

INFO
Πειραιάς: Φίλωνος 39, τηλέφωνο 210 4120313
www.iek-xini.edu.gr  / www.xinisfestival.edu.gr/ www.facebook.com/iekxini / www.facebook.com/xiniseducationfestival