Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΠΕΙΡΑΙΑ


XINIS EDUCATION FESTIVAL 2013 -  «Σε 5 λεπτά σώζεις μια ζωή»!

Με το σύνθημα «Σε 5 λεπτά σώζεις μια ζωή!» πραγματοποιήθηκε η δράση εθελοντικής αιμοδοσίας από την κινητή μονάδα αιμοληψίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «Αττικόν», στις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Πειραιά (Φίλωνος 39), στο πλαίσιο του XINIS EDUCATION FESTIVAL 2013 -του μεγαλύτερου εκπαιδευτικού φεστιβάλ σε Ελλάδα και Ευρώπη, το οποίο διοργανώνει, για 5η συνεχή χρονιά, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ. 
Από τις 9 το πρωί, δεκάδες σπουδαστές του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, καθηγητές και διοικητικό προσωπικό του ομίλου, αλλά και πλήθος εθελοντών, έδωσαν δυναμικό «παρών» στα εργαστήρια του τμήματος Νοσηλευτικής του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Πειραιά, προσφέροντας μόλις 5 λεπτά από το χρόνο τους, προκειμένου να συγκεντρωθούν μονάδες αίματος για συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. 

«Η Εθελοντική Αιμοδοσία αποτελεί μέγιστο δείγμα κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ευχαριστήρια επιστολή του προς τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΞΥΝΗ, ο διευθυντής του αιματολογικού εργαστηρίου- μονάδας αιμοδοσίας «Αττικόν», επίκουρος καθηγητής κ. Αργύριος Τσαντές. Στην ίδια επιστολή επισημαίνει, εξάλλου, πως «η εθελοντική προσφορά αίματος αποτελεί ανεκτίμητη βοήθεια για τους ασθενείς που χρήζουν μετάγγισης».